Code examples

Here below you will find links to code I have written that I want to share with the world. If you are lucky they are commented, but sometimes it will be in Dutch. Questions or remarks are always welcome.

Papa Noodknop
Het script dat op de Huzzah! gezet moet worden. Zonder wachtwoorden etc. Je kunt de Huzzah! vanuit de Arduino IDE programmeren. De Huzzah heeft geen USB aansluiting, dus als je er eentje koopt, koop ook de juiste kabel er bij:)

Infrarood Camera
De infrarood camera wordt aangestuurd door een Arduino Uno: script hier.
De data wordt in beeld gebracht met dit Processing script.

Reducing Colors
Code belonging to my post on reducing colors in a photo. It's written as a Matlab script, but you should be able to use it in Octave (which is free, jeeh) without adjustments. You can edit the file (click here) to your needs, like change the number of colors you want.

Handschoen Richtingaanwijzer
Dit bestand hoort bij mijn stuk in de Volkskrant van zaterdag 4 april 2015.
Het is gemaakt met de aangepast Arduino programmeeromgeving te vinden op de Adafruit website.
Het is bedoeld voor een GEMMA met een Neopixel en een knop (twee draden die elkaar raken).

Afstand voelen
Dit bestand hoort bij mijn stuk in de Volkskrant van zaterdag 7 maart 2015.
Het is bedoeld voor een Trinket, maar zou ook moeten werken op een Arduino (met misschien wat kleine aanpassingen). Je kunt het bestand ook bekijken met een tekstverwerker, zoals bijv. Notepad++.

Vogels spotten
Dit bestand hoort bij mijn bijdrage dat verschijnt in de Volkskrant van 7 januari 2015.
Het is een Processing script en is alleen getest met Processing 2.2.1 wat op het moment van schrijven de laatste stabiele versie is. Je kunt het bestand ook bekijken met een tekstverwerker, zoals bijv. Notepad++.


Zelfrichtende Zonnebloem
Dit bestand hoort bij het project dat ik voor mijn artikel in de Volkskrant van 28 november 2014 heb geschreven. Het is de Arduino code die de transistoren aanstuurt waarmee je de stroomrichting omdraait voor de elektromotor.

Mep Een Vlieg spel
Arduino code om het Mep-Een-Vlieg spel te besturen vind je hier. Daar heb je nog een library bij nodig pitches.h en die voeg ik dan ook maar toe hier.

Bestuur Je Radiografisch Bestuurbare Auto Met Je Computer
Deze bestanden worden genoemd in het artikel in de Volkskrant van zaterdag 4 oktober 2014
Arduino bestand en het Processing bestand.

Stop Motion Movie Maker file
This is a Processing file which accesses your webcam and take images with an interval you can set yourself. The images are then stored, after which you can make a stop motion movie in i.e. Movie MakerMore to follow

3 comments:

 1. Dag,
  Ik heb je bestand Vogelspotten geladen in Processing, aangepast aan mijn situatie (directory en cameranummer), maar er wordt op deze plek geen enkel bestand weggeschreven. Moet ik nog meer aanpassen?
  Dank voor je antwoord.
  mvg
  Cees Tax

  ReplyDelete
 2. Beste Cees,

  Allereerst, krijg je wel het beeld te zien van je webcam?
  Komen er geen foutmeldingen verder?

  Misschien is het slim om te beginnen om te kijken of het systeem probeert foto's op te slaan.
  Als het goed is staat er in de code al een 'println' regel net nadat het bestand wordt bewaart. Helemaal onder in de code is dat. Elke keer als er een bestand wordt opgeslagen zou er dan in de Processing programmeer omgeving onderin het zwarte veld een melding moeten komen met de bestandsnaam.
  Gebeurd dit niet dan kun je eenzelfde soort 'println' regel op andere plekken toevoegen om te zien waar er iets fout loopt.

  Ik hoop dat je het werkend krijgt en als je nog vragen hebt probeer ik ze te beantwoorden.

  Cor

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dag Cor,
   Processing werkt inmiddels. Ik zag pas laat dat hij op de laptop een map aanmaakt, VTRoot, waarin alle fotos komen te staan en niet in de door mij opgegeven map. Ik heb hem ook op de Mac gedraaid en uit de code DataPath gehaald. Alles werkt dus.

   Delete